Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság szerdai közleménye szerint a részvényarányos kifizetés július 24-én kezdődhet. Az 50 százalékot 1 részvénnyel meghaladó többségi tulajdont a Zwack és az Underberg család, további 26 százalékot pedig a Diageo csoport birtokol. A többi részvényen csaknem 2600 intézményi- és magánbefektető osztozik.

A közgyűlés elfogadta a 2018-2019-es üzleti évről és a 2019-2020-as tervekről szóló beszámolót, valamint az Igazgatóság, a felügyelőbizottság és a könyvvizsgáló jelentését. A Zwack részben a növekvő fogyasztással magyarázza, hogy a bruttó árbevétel 14,2 százalékos növekedéssel 26.341 milliárd forintot, az adózott eredmény 20,0 százalékos növekedéssel 2.623 milliárd forintot ért el. Kiemelték a népegészségügyi termékadó januári bevezetését is, mivel nagyrészt ennek tulajdonítják a belföldi értékesítés nettó árbevételének 14,7 százalékos, 1,82 milliárd forintos növekedését, miközben az export árbevétel 2,5 százalékos visszaeséssel 1.501 milliárd forintra csökkent. Utóbbi egy részét az olaszországi disztribútorváltás miatti egyszeri hatásnak tekintik.

A társaság a decemberi elővásárlások, valamint a jelentős januári jelentős áremelés miatt számított arra, hogy az idei első negyedévben a bruttó árbevétel 18,7 százalékkal, a nettó árbevétel pedig 23,8 százalékkal csökkent. Az üzleti év egészét a belföldi fogyasztás 3,5 százalékos emelkedésével, valamint visszafogott marketing- és a működési költségekkel tervezték, de az alapanyagköltségek és az adóterhek emelkedése miatt az adózott eredmény így is jelentősen, több mint 40 százalékkal eshet vissza. A 2 milliárd forintot várhatóan a 2021-2022-es üzleti évben érheti el újra - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!