Látványos erősödésbe váltott a forint

A korábbi eladók most forintvevőként tűntek fel.
NAPI Online, 2009. február 9. hétfő, 14:59
Fotó:

Az euró egysége délután háromnegyed háromkor napi minimumán, 285,75 forinton állt, a dollár egységével 219,50, a svájci frankéval 189,80 forinton kereskedtek.

Ahogyan araszolt lejjebb az euró forintárfolyama, úgy tűntek fel az euróeladói oldalon azok a piaci szereplők, akik korábban a vételi oldalon voltak aktívak - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Kolba Miklós hozzátette: a zloty és a cseh korona is erősödik, a három kelet-közép-európai deviza a már reggel lendületes drágulást mutató dél-afrikai rand és török líra után vetette magát.

A régiós devizák malmára hajtja a vizet a rubel is, az orosz fizetőeszköz az ottani jegybank kamatemelése nyomán váltott irányt.

A hazai deviza ugyan jóval kisebb forgalom mellett erősödik, mint korábban gyengült, a forint esésére játszó szereplők kényszerű pozíciózárásai további izmosodást generálhatnak - fogalmazott a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK