Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az amerikia-brit-spanyol hármas már nem akar új ENSZ-határozatot kicsikarni, vagyis nemzetközi támogatás nélkül is készek megindítani az Irak lefegyverzését célzó támadást. A befektetők az amerikai elnök – előzetes várakozások szerint – feltételes hadüzenettel felérő televíziós beszéde előtt abban reménykedtek, hogy a küszöbön álló háború gyorsan véget ér majd, s így a konfliktus nem fenyegeti igazán a világ, illetve Amerika gazdaságának törékeny erősödését. Közép-európai idő szerint negyed nyolckor a legfontosabb New York-i részvényindexek a gyenge nyitás ellenére már 2,5 százalék körüli plusznál jártak, ahogyan a piacok lelkesen üdvözölték az elmúlt időszakot megmérgező bizonytalanságok valószínű végét. A fordulat Nyugat-Európában még látványosabb volt, a részvényindexek komoly veszteségeket maguk mögött hagyva szembetűnő többlettel zártak. A párizsi CAC–40 3,4 százalékos megugrásában oroszlánrész jutott a biztosítók papírjainak. A Lagardere média-, űr- és légiipari csoport részvényeinek árfolyamát csak átmenetileg rendítette meg az alapító Jean-Luc Lagardere halála, a médiaüzletág vártnál jobb tavalyi profitja nyomán ugyanis végül több mint 5 százalékkal drágultak. A biztosítók részvényei a londoni börzén is igen keresettek voltak, s hiába esett az olajár, az energiaipari papírok szintén a nyertes oldalt erősítették. Frankfurtban a legnagyobb, 9 százalék körüli ugrást a Commerzbank és a Lufthansa részvényei produkálták. Az általános bevásárlási láz mellett a bank részvényeit az is vonzóvá tette, hogy a befektetők újabb költségcsökkentő intézkedések meghozatalát remélték a társaságtól. A Lufthansa-papírokért pedig azért lelkesedett a piac, mert megfigyelők szerint a háború idegenforgalomra gyakorolt negatív hatásait a légitársaság versenytársainál valószínűleg jobban tudja majd kezelni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!