Látványos fordulat készül Japánban

A 160 ezer milliárd jent (mintegy 1500 milliárd dollár) kezelő japán állami nyugdíjalap (GPIF) bejelentette: nincs szüksége a jövőben aktív vagyonkezelőkre, csak akkor, ha jobb hozamokat tudnak elérni, mint az indexkövető társaik - írta a Bloomberg alapján a Portfolio.
Domokos László, 2018. június 13. szerda, 11:44
Fotó: MTI/EPA

A japán nyugdíjalap befektethető vagyonának mintegy 20 százaléka van aktív vagyonkezelőkre bízva, csakhogy a nyugdíjalap kijelentette: passzív menedzsmenttel is képes olyan teljesítményt elérni, amellyel eléri a befektetési céljait - írta a portál.

Azzal javítanák az aktív vagyonkezelők teljesítményét, hogy átalakítanák az ösztönzési rendszert: az alap a jövőben nem limitálná a sikerdíjat, miközben csökkenti az alapdíjat.

Egyúttal a sikerdíjakat kettébontják, valamint - a rövidtávú szemlélet elkerülése érdekében - az alapkezelőkkel többéves szerződést kötnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK