Semleges nemzetközi környezetben inkább a céghírek és az elemzői ajánlások mozgathatják ma az árfolyamokat a BÉT-en - vélekedett Nyári Zsolt a KBC Securities üzletkötője.

Ugyan a Mol olajtalálata elemzők szerint nem látszik nagyon fényesnek, minden bizonnyal néhányan rá fognak ugrani a hírre. Kérdés, hogy az eddig bemutatott intenzív emelkedés (17 600-ról) mennyiben köszönhető esetleg bennfentes vásárlásoknak. Ebben az esetben ugyanis a sell on the news hatás is érvényesülhet. Erre a hírre egyébként két elemző is javított a Molra vonatkozó ajánlásán (a Concorde és a UBS). Az olajpapírban 19 300 forinton található ellenállás.


Az OTP-ben 6180 és 5870 között bármi bekövetkezhet - fogalmazott az üzletkötő. Ha a világ tőzsdéit vesszük alapul, akkor egyik irányra sincs nagyobb valószínűség.

A Telekomra érkezett egy leminősítés 670-es árral a Goldman Sachs-tól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!