A régiós devizákat szemügyre véve a bankközi piacok nyitását követően a forint erősödése volt a legszembetűnőbb - az euró/forint kurzusa a péntek délutáni 273,20-as magasságokból egészen 271,50 alá csökkent hétfő reggel, ám onnan percek alatt újra 272 fölé korrigált. Nem sokkal tíz után 272,40 forintot kértek a közös európai devizáért, a dollár 184,15 forintot, a svájci frank 180,70 forintot, a brit font pedig 299,10 forintot ért a bankközi devizapiacon. A régióban mindenütt a bizonytalanság az úr napokkal azután is, hogy a dubai jegybank bejelentette: nem képes hiteleit a vállalt határidőben törleszteni. Hiába erősödött a korona pénteken kiemelkedő mértékben, s követte a forint és a lengyel zloty mozgása is a cseh devizáét, hétfő reggelre a lendület elfogyott. Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank stratégája szerint a térségi devizák kereskedésében az irányt a délutáni amerikai makroadatok, illetve a dollár euróval szembeni 1,50-es szint alá erősödése hozhat. A zöldhasú reggel 1,5080 és 1,5040 közötti szűk sávban ingázott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!