Le is út, fel is út az ázsiai parketteken

Az ázsiai tőzsdék rendkívül vegyes képet mutattak a hét utolsó kereskedési napjának végén.
NAPI, 2009. augusztus 14. péntek, 09:06
Fotó:

Míg a japán börzét a vártnál jobb gyorsjelentések és az emelkedő nyersanyag árak tovább emelték, így a Nikkei 225 0,8 százalékos pluszban zárt, addig a kínai és hongkongi indexek ismét a negatív tartományban landoltak, február óta a leggyengébb heti teljesítményt elkönyvelve el. A Shanghaj Composite index 2,4 százalékos, a Hang Seng pedig 0,5 százalékos növelte veszteségét pénteken.

A kínai piacokon folytatódó eladási hullámot többek közt az is táplálja, hogy egyre többekben válik kérdésessé, vajon meddig tartható még az elmúlt időszak 70 százalékos emelkedést hozó rallyja, amit a stabil gazdaságba és vállalati profitokba vetett hit fűtött.

A bizonytalanságot csak növeli, hogy a korábban a hitelezés ösztönzése mellett döntő kínai kormányzat nemrég egy újabb hitellufi kialakulása ellen fellépve a kölcsönzés visszafogása mellett döntött (erről bővebben itt olvashat).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK