Technikai okok miatt nem nyitott ki ma a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) - közölte az intézmény a honlapján. A származékos szekció határidős és opciós deviza piac kivételével a kereskedési rendszer meghibásodása miatt leállították a kereskedést. A leállás a BÉT általános üzletszabályzata alapján úgynevezett technikai szünetnek (trading halt) minősül.

A BÉT mindent elkövet annak érdekében, hogy a meghibásodást a lehető legrövidebb időn belül elhárítsa, és a kereskedést megindítsa - írják honlapjukon. A probléma viszont nagyobb lehet annál, mint amit itt Budapesten kezelni tudnak. A CEESEG csoport több tőzsdéje is leállt ugyanis március 2-án. Áll a bécsi tőzsde, nem indult el a kereskedés Prágában sem.

Délelőtt fél 11 körül elhárították a technikai problémákat a régiós tőzsdéken, és elindult a kereskedés Budapesten, Bécsben és Prágában is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!