A 2012-es stratégia részeként a Synergon Informatika Nyrt. megkezdte azon leányvállalatainak megalapítását, amelyeken keresztül a magyarországi erőforrások és tapasztalatok a cseh leány sikereihez hasonlóan tovább hasznosíthatók - olvasható a közleményben. Ennek megfelelően a Synergon Invest Bulgaria EOOD néven létrejött társaság elsődleges feladata a cégcsoport meglévő kompetenciáinak széleskörű értékesítése, illetve partneri kapcsolatok kiépítése lesz Bulgáriában.
A bolgár leányvállalat székhelye Szófiában van, és a társaság törzstőkéje 2.000 leva. A társaság képviseletét Dobos Attila és Sipos Levente Zsolt ügyvezetői feladatkörben látja el.

A Synergon az új leányvállalat alapításától azt várja, hogy a társaság által fejlesztett közösségi közlekedési megoldásokat, illetve az outsource, valamint Cloud szolgáltatásokat a helyi méretekhez és igényekhez mérten alakítsa, és rövid távon nyereséget termelő önálló cégként működjön.

A cég emlékeztet arra, hogy az igazgatótanács tagjai, 2011. szeptember 12-én üzletember találkozókon vettek részt Szófiában, amelyek után a vezetés úgy döntött, hogy az üzleti kapcsolatok minél kedvezőbb összehangolása érdekében, önálló divíziót hoznak létre a térségben.

A közlemény szerint a partneri és üzleti kapcsolatok 2011 végére olyan szintre jutottak, amelyek egy önálló leányvállalat alapítását igényelték.

Az igazgatótanács döntése nyomán a bolgár leányvállalat megalapítása, valamint fenntartása - annak projekt alapú működési modellje okán - a Synergon Csoport számára minimális költséggel jár, a meghirdetett tendereken azonban egy, az adott országban működő vállalat nagyobb előnnyel indulhat.

A Synergon Informatika Nyrt. 2011-ben a megelőző évi 15,3 milliárd forintról 16,5 milliárd forintra növelte értékesítésből származó árbevételét, míg adózás után 783 millió forintos vesztességgel zárt, szemben a 2010-es 800 milliós mínusszal.
A Synergon részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzik. A papírok a keddi kereskedést 280 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 462 forint volt, a legalacsonyabb 199 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!