Új leányvállalatot alapított a SET Group Nyrt, a SET Real-Estate Ingatlanhasznosító Kft-t be is jegyezték csütörtökön. Egyből adás-vételi szerződést kötött kettő darab, irodahelyiségek kialakítására is alkalmas, első osztályú minőségben felújított, Budapest II., illetve XII. kerületeinek frekventált részén található, nagy alapterületű, jól megközelíthető ingatlan vonatkozásában. A leányvállalat az ingatlanok vételárát a mai napon - 119.800.000,- forintot - teljes mértékben megfizette, így azok 1/1-s tulajdonjogát megszerezte.

Az egyre nagyobb hazai vállalkozási kedv, a rengeteg lehetőséget magában rejtő startup cégek megjelenése mellett, kifejezetten nehéz induló mikrovállalkozások számára megfelelő, magas színvonalú, de mégis megfizethető irodahelyiséget találni - fogalmaznak a közleményben. Ebből kiderül az is, hogy az induló, nagy növekedési potenciálú cégeket azzal segítik, hogy nemcsak hosszútávra adják ki az irodákat.

"Az irodákhoz teljeskörű, professzionális recepciós, titkársági, telefon és IT szolgáltatást, audiovizuális eszközökkel felszerelt tárgyalót, valamint egy kávézórészt tervez biztosítani a leányvállalat" - közölte a társaság, amely azt is bejelentette, hogy tovább bővítené ingatlanportfólióját.

A BÉT-en jegyzett SET Group részvényei csütörtökön mintegy 4 százalékos emelkedés után 285 forintos árfolyamon zártak. A vállalat tőzsdei kapitalizációja meghaladja a 2,2 milliárd forintot.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!