A japán pénzügyminisztérium nemzetközi irodájának igazgatója szerint a japán gazdaság állapota nem indokolja a jen erősödését, ráadásul a fizetőeszköz drágulása árt is az exportvezérelt gazdasági fellendülésnek. A verbális intervenciót követően a jen/dollár árfolyam 119 fölé emelkedett, ám később visszatért e szint alá. Korábban az gyengítette a japán deviza pozícióját, hogy a Standard & Poor's jelezte: mivel az ország kormánya nem cselekszik elég gyorsan az adósságállomány csökkentése érdekében, s nem tudja megfelelő tempóban rábírni a bankokat a rossz hitelektől való megszabadulásra, a cég Japán hitelminősítésének lerontására kényszerülhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!