Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB pénteken a honlapján közzé tette határozatát, amelyben 2,5 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű Set Group Nyrt.-t. Célvizsgálata során ugyanis a jegybank megállapította, hogy a 2016-ra és 2017 első félévére vonatkozó, nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint készült összevont (konszolidált) beszámolója nem minden tekintetben felel meg a vonatkozó előírásoknak. A beszámoló több esetben hiányosan, nem a valóságnak megfelelően, vagy egyáltalán nem tartalmazta a jogszabályok által megkövetelt információkat és tartalmi elemeket.

A jegybank a bírság összegének meghatározásánál figyelembe vette, hogy a nyilvános értékpapírkibocsátók tájékoztatási kötelezettségét előíró rendelkezések megsértése különös súlyú a tőkepiac biztonságos és zavartalan működése, valamint tisztasága szempontjából. Súlyosító körülménynek számított, hogy az MNB az elmúlt években több alkalommal intézkedett a kibocsátóval szemben a tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatos egyes mulasztások miatt. Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor a jegybank a Set Group eljárás során tanúsított együttműködő magatartását.

Az MNB a 2017-ről szóló éves jelentéseket érintő kisebb hiányosságok miatt a tájékoztatási előírások fokozott betartására figyelmeztette az Erste Bank Hungary Zrt.-t, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.-t valamint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-t.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!