A dollár erősödése a régiós piacok korábbi térnyerését egy pillanat alatt eltörölte, ráadásul a régiós devizák euróval szembeni értékvesztése során az euró/cseh korona árfolyama áttörte a 28,00-28,10-nél lévő ellenállást. A szint elestét követően a stop-loss ügyletek aktíválása során meglódult a piac, a korona pedig magával rántotta a többi régiós devizát is. Az euró/zloty kurzusa 4,40-nél állt péntek délelőtt - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizapiaci üzletágának vezetője.

A forint jól tartja magát a régiós devizákkal szemben, ez abból is látszik, hogy míg a cseh korona pénteki jelentős gyengülése során minden régiós fizetőeszköz jelentősen gyengült a pozíciók tömeges kiütését követően, a forint nem szédelgett vissza a 288-as szintre, ami a korábbi tetőt jelentette. A hazai devizapiacok forgalma manapság döcögőssé vált, a válság novemberi kicsúcsosodását követően a szereplők aktivitása visszatért a korábbi szintekre - magyarázta a szakember. A forint piacán nincsenek stoppok, ami jól jelzi, hogy a magyar deviza állja a sarat - tette hozzá.

A svájci frank várt gyengülése a svájci központi bank inzézkedése nyomán egyelőre elmaradt, a frank/euró kurzusa 1,4928-on, a svájcifrank/forint kurzusa pedig 192,40-en állt péntek délelőtt. A dollárért 223,70 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!