A pénteki nyitás után 18 877 ponton állt a BUX index, ez egy hajszállal magasabb volt az előző napi záróértéknél. A forgalom egyelőre mérsékelt, a vezető OTP is mindössze 200 millió forint értékben cserélt gazdát.

A vezető részvények felemás teljesítménnyel kezdtek, főleg az OTP fogja vissza a piacot miután a Moody's egy fokozattal Ba2-ről Ba3-ra minősítette le a bankot. A hírre a részvények 0,6 százalékos mínusszal nyitottak 4773 forinton. A Mol eközben 0,1 százalékkal 17 475 forintig esett vissza, míg a Magyar Telekom 396 forintos jegyzése két forinttal volt magasabb a csütörtöki záróértéknél.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,8 százalékos drágulás után 34 500 forintba került a nap első felében, míg az Egis 18 900 forintos árfolyama 0,05 százalékkal volt magasabb, mint csütörtök délután.

A kis papírok közül a Synergon kapott jó hírt reggel, hiszen a cég egyik leányvállalata újabb 486 millió forintos uniós pályázati forrást nyert el, erre a hírre 2,25 százalékkal, 409 forintig drágultak a részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!