A nyitás után 7775 pontig esett vissza a frankfurti tőzsde DAX indexe, ez 0,1 százalékkal maradt el a szerdai zárószinttől. A londoni FTSE szintén 0,1 százalékos mínusszal indította a napot, míg a francia CAC 40 0,5 százalékkal állt tegnapi értéke alatt. Az olasz tőzsde vezető indexe 0,3 százalékkal esett tegnapi szintje alá, míg Madridban 0,9 százalékos gyengüléssel indult a nap. Régiónkban a varsói WIG 20 és a prágai tőzsdeindex egyaránt 0,2 százalékos visszaeséssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

A reggel megjelent német munkanélküliségi adatok nem okoztak túl nagy izgalmakat, miután a várakozásoknak megfelelően 6,9 százalékon stagnált a ráta, míg a munkanélküliek száma a vártnál valamivel szerényebb mértékben bővült. Ugyanakkor a decemberi svájci beszerzési menedzserindex a várakozások fölött, noha így is 50 pont alatt alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!