Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szinte minden fontosabb tőzsdeindex kismértékű gyengüléssel nyitott kedden Európában, a frankfurti DAX például 0,2 százalékkal állt hétfői záróértéke alatt, míg a londoni FTSE 0,1 százalékos lecsorgással kezdte a napot, a párizsi CAC 40 pedig szintén 0,2 százalékos mínuszban volt. Az eurózóna perifériás országai közül Madridban az IBEX 0,3 százalékkal esett hétfői értéke alá, míg a milánói tőzsde indexe 0,9 százalékos gyengüléssel kezdett.

Az olasz piaccal kapcsolatos bizonytalanságok napok óta meghatározzák a befektetők hangulatát, az országban két hét múlva parlamenti választásokat tartanak, melyekkel kapcsolatban elsősorban Silvio Berlusconi egykori kormányfő lehetséges visszatérése ébreszt kétségeket. A politikus hetek óta populista lépésekkel kampányol, többek között visszafizetné az ingatlanadót az olaszoknak.

A hangulatot alapvetően továbbra is a negyedik negyedéves vállalati gyorsjelentési szezon határozza meg, kedd reggel a Michelin vártnál gyengébb számai hoztak mozgást a piacra, a gumigyártó papírjai 3,8 százalékkal estek vissza Párizsban miután a cég az idei évre nem vár növekedést Európa recessziója miatt

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!