Több mint 5 százalékos erősödést is felmutattak kedd délelőtt Párizsban a Danone részvényei azután, hogy a francia élelmiszeripari csoport a vártnál jobb, 5,4 százalékkal 20,1 milliárd euróra növekvő árbevételről és költségcsökkentési tervekről számolt be. A társaság Dél-Európában - az ottani bevételek jelentős csökkenése miatt - közel embert bocsát el. A CAC-40 komponensei között átlag felett drágultak még a Michelin részvényei is, és csupán három papír volt mínuszban röviddel dél előtt.

Frankfurtban a DAX harmincas kosarában a Volkswagen részvényei vitték a prímet. Az autógyártó csoport papírjai azután drágultak 2,1 százalékkal, hogy a januári statisztika szerint az európai eladások a piaci átlagnál kisebb mértékben csökkentek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!