Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek eredményeképpen óriásira tágultak a szpredek, a szokásos 30 fillérrel szemben a vételi és eladási oldal között 200-300 pont volt a különbség: az euró vételi árfolyama 291 az eladási 294 forinton állt háromnegyed 12 előtt. A valós piac 293 körül állt, vagyis a forint erősödött, a tradereknek azonban a 15 évvel ezelőtti technikát kellett elővenni, hogy üzletelni tudjanak.

A nemzetközi devizapiacon eközben hatalmas euró shortzárási hullám indult a dollárral szemben: az euró/dollár árfolyam 1,38-nál járt. A dollár középárfolyama körülbelül 212 forintnál, a svájci franké 236,50 forintnál tartózkodott.

A forintpiaci anomáliákért most nem Orbán Viktor bejelentése tehető felelőssé, a leállás viszont a legrosszabbkor jött, amikor hatalmas mozgások vannak a devizapiacon - fűzték hozzá kereskedők.

Dél után néhány perccel újra a normális mederben folyik a kereskedés, sikerült elhárítani az elektronikus rendszer hibáját. Az euró árfolyama 292,20/292,50 forint, a svájci frank 236,60/90, a dollár egységéért pedig 212 forintot kérnek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!