A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,10 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,12 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,13 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

Kedden csökkenéssel zártak az indexek. A Dow Jones 0,26 százalékot, a Standard & Poor's 500-as mutató 0,19 százalékot, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,18 százalékot veszített értékéből a kereskedés végére.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára csökken.

Közép-európai idő szerint délután fél négy után pár perccel a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta októberi szállításra hordónként (159 liter) 45,94 dollárba került, 41 centtel, 0,88 százalékkal csökkent az ára. Az északi-tengeri Brent könnyűolaj ára novemberi szállításra hordónként 60 centtel, 1,23 százalékkal, 48,13 dollárra süllyedt az Intercontinental Exchange londoni jegyzésében.

A nyugat-európai értéktőzsdék vegyes képet festenek. A londoni tőzsde irányadó mutatója, a londoni FTSE-100 index 0,13 százalékos, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,25 százalékos mínuszban állt, a párizsi CAC-40 pedig 0,29 százalékos pluszt mutatott délután fél négykor.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1130 dollárt adtak, 0,11 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!