Szépen lassan araszolgatunk a gyengébb szintek felé, anélkül, hogy nagyobb mozgás lett volna a piacon; az euró árfolyama 266,50 és 277,70 forint között változott - mondta Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. A nap folyamán jelentősebb, a kereskedés menetét befolyásoló hír nem látott napvilágot, még leginkább az egyik cseh központi bankár szavai érdemeltek figyelmet. Miroslav Singer ugyanis arról beszélt, hogy a további kamatvágás sem lenne hiba, valamint, hogy a jelenleginél nyugodtabb monetáris környezetre lenne szükség. Ezen fülül a nap folyamán Romániával kapsolatban olyan hírek kaptak szárnyra, amelyek szerint a politikai és költségvetési helyzet bizonytalansága miatt a Nemzetközi Valutaalap ismét figyelmeztette az országot. A forint és a többi feltörekvő kis mértkű gyengülése a dollár erősödésével párhuzamosan ment végbe; egy euró már csak 1,4850 dollárt ér. Délután négy óra körül egy euró 267,80, egy dollár 180,25, egy svájci frank pedig 177 forintot ért. Az üzletkötő szerint rövid távon 270 forint körül alakulhat az euró árfolyama, és 265 forint alá nem várja a kurzust.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!