Lefelé az irány Ázsiában

Gyorsan elszállt az optimizmus a piacokon a görög választások eredményeivel kapcsolatban. A spanyol kötvényhozamok tegnap rekordszintre emelkedtek, ami megrendített a befektetők bizalmát abban, hogy az európai adósságválság enyhülhet.
portfolio.hu, 2012. június 19. kedd, 08:49
Fotó: Napi.hu

Lefelé vették az irányt a ma reggeli kereskedésben az irányadó ázsiai indexek. Gyorsan elszállt a befektetők optimizmusa, amit a hétvégi görög választások eredménye váltott ki. A görög választási sikert a spanyol hozamszintek újabb emelkedése árnyalta be, ami jelzi, hogy az európai adósságválságnak még nincs vége.

"Azt látjuk, hogy az európai problémák eszkalálódnak ahelyett, hogy megoldásra kerültek volna. A befektetők fókusza Spanyolország felé fordult, miután a hosszú kötvényhozam 7 százalék fölé emelkedett, ami intő jel, ha az eddigi példákat vesszük. Egy lefelé mutató spirálban vagyunk" - fejtette ki véleményét a Parker Asset Management alapkezelője.

Az ázsiai indexek többségében estek a ma reggeli kereskedésben, a Nikkei 0,8 százalékkal került lejjebb, a dél-koreai Kospi 0,5, a kínai Shanghai Composite pedig 0,4 százalékot esett.

A jen ma reggeli erősödése kedvezőtlen volt az exportorientált vállalatok részvényeinek, a Panasonic árfolyama 1,4 százalékkal, a Canon 1,2 százalékkal, a Toshiba 1,4 százalékkal került lejjebb. Az autógyártók közül a Mazda 1,9 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK