Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alapvetően jó hírek érkeztek szerda folyamán: az ECB csütörtökön dönt a kamatszintről, a hétvégén pedig összeülnek az Brüsszelben az uniós állam- és kormányfők, hogy formába öntsék a fiskális unió ötletét. A befektetői hangulatot az is javíthatta volna, hogy egy 900 milliárd eurós európai mentőalap formálódik.

Londonban FTSE 0,38 százalékot veszett értékéből a nap végére. Nem meglepő módon a pénzintézetek húztákl lefele az indexet: a Roxal Bank of Scotland 1,99, Barclays 0,35 százalékkal, a Lloyds 0,06 százalékkal esett. Nőtt viszont az aranybányászattal foglakozó Randgold 3,5 százalékkal, de a kereskedelmi szektorból a Marks & Spencer is tudott 0,98 százalékkal erősödni.
Párizsban a CAC-40 0,3 százalékos gyengüléssel fejezete be a napot: az indexek vegyesen mozogtak, hisz míg a Sanofi 1,99 százalékkal erősödött, az Alcatel pedig 3,15 százalékkal, addig a Renault 2,41 százalékot vesztett az értékéből, míg a Michelin 2,06 százalékot esett.

Frankfurtban A DAX 0,62 százalékkal gyengült, itt már jóval egységesebb volt a kép, a részvények többsége esett. Az árral szemben úszott a Bayer 0,17 százalékkal erősödött, a Commerzbank ennél jóval nagyobb mértékben 1,28 százalékkal nőtt. Jelentősebb esést szenvedett el a Deutsche Post, amelynek papírjai 2,74 százalékkal gyengültek, vagy épp a Lufthansa, amely 3,85 százalékot vesztett az értékéből.

Kora este New York alulról közelítette a nullát, hisz a Dow Jones 0,03 százalékos mínuszban volt, míg a Nasdaq 0,33, az S&P 0,29 esésben volt. Az olaj ára 79 centtel százalékkal 100,49 dollárra esett, az arany enyhén emelkedett, így 1738 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!