A napi maximum és minimum között mindössze kétszáz pont különbség volt: délelőtt még 17 501 pontig is felhúzták a mutatót, a zárószakasz előtt nem sokkal viszont 17 303 pontos mélységben járt. Végül 17 345 pontra javított a pesti mutató a mélyponthoz képest, ami egy békés, 0,2 százalékos leértékelődést jelent a keddi záróértékhez képest. A többi régiós piacon is az eladók voltak fölényben, és a piac talán a magyar kamatdöntés hatásait is emésztgeti még. A külföldi szentimenthez igazodók ezen a héten már aligha lépnek bármit, hiszen nagyra fújták a piaci várakozásokat a hétvégi Fed- és ECB-vonatkozású megnyilvánulások előtt.

A forgalom javát adó két vezető papír egymással ellentétesen mozgott: az OTP 3541 forintos utolsó árfolyamával 1,1 százalékot vesztett értékéből, a Mol viszont 1,2 százalékos emelkedés után 16 300 forintra erősödött. A bankpapír egész nap egyenes vonalban haladt lefelé, az olajrészvényt viszont nem sokkal a zárás előtt rántották fel. A Magyar Telekom papírja a nap elején egészen 431 forintig száguldott felfelé, innen azonban lefelé indult, s végül pontosan az előző napi zárás 423 forintjára csúszott vissza. A Richtert is inkább adták a befektetők, a délutáni ároktól egyre mélyebb mínuszba csúszott a gyógyszerrészvény; a zárás 38 750 forintnál érte, ami 0,9 százalékos eséssel ér fel. Az Egis ennél is jobban megszenvedte a napot, 2 százalékos lemorzsolódás után 16 525 forinton állapodott meg az árfolyam. A Synergon magához képest komolyabb, közel harmincmillió forgalmat mutatott fel, a papír értéke azonban nem változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!