Lefelé indulhat Budapest

Kisebb csökkenésre, illetve kivárásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.
MTI, 2016. szeptember 26. hétfő, 08:42
Fotó: Napi.hu

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: sok fontos nemzetközi hír várható ezen a héten, ezért a piacok gyengébben fognak kezdeni, a kivárás és a profitrealizálás lesz a jellemző. A magyar tőzsdén alacsony forgalom mellett kisebb csökkenést tart valószínűnek a szakértő.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: az olajpiaccal kapcsolatos aggodalmak foglalkoztatják a befektetőket ezen a héten, a hírekre egyelőre inkább negatív hangulattal reagálnak a feltörekvő piacok. A magyar részvények közül a Mol reagálhat negatívan az olaj árának esésére.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 180,74 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 28 120,09 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt. A Mol 90 forinttal, 0,53 százalékkal, 17 200 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 116 forinttal, 1,55 százalékkal, 7345 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal, 454 forintra nőtt, forgalma 158,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,13 százalékkal, 5675 forintra esett, a részvények forgalma 944,9 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK