Lefelé indultak az árfolyamok New Yorkban

Az amerikai tőzsdék gyengülnek a nyitás után fél órával; a nem túl jó munkaerőpiaci adat mellett a kínai inflációval kapcsolatos félelmek is a piacra telepedtek.
NAPI, 2010. március 11. csütörtök, 16:12
Fotó:

A kellemes meglepetésre csökkenő hiányt mutató amerikai külkereskedelmi mérleg a jelek szerint nem tudta ellensúlyozni a vártnál valamivel rosszabb munkaerőpiaci adat hatását.

Ráadásul a fogyasztói árindex a várakozások felett, 2,7 százalékkal növekedett februárban Kínában éves alapon; a Dow Jones Newswire elemzői 2,4 százalékos növekedést vártak (ugyanakkor az ipari termelési adat jobb lett az elemzői becslésnél).

Az ugyancsak kínai adatok szerint az ázsiai országban februárban lassult a hitelkihelyezés bővülési üteme.

Mindez a kínai, és globális növekedéssel kapcsolatos aggályok felerősödéséhez vezetett, ami egyebek mellett az árupiacok, így a nyersanyagcégek gyengülését okozta.

A kereskedés első szakasza után a Dow 0,3, a Nasdaq 0,1,az S&P 500 index pedig 0,2 százalékkal áll szerdai záróértéke alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK