A kellemes meglepetésre csökkenő hiányt mutató amerikai külkereskedelmi mérleg a jelek szerint nem tudta ellensúlyozni a vártnál valamivel rosszabb munkaerőpiaci adat hatását. Ráadásul a fogyasztói árindex a várakozások felett, 2,7 százalékkal növekedett februárban Kínában éves alapon; a Dow Jones Newswire elemzői 2,4 százalékos növekedést vártak (ugyanakkor az ipari termelési adat jobb lett az elemzői becslésnél). Az ugyancsak kínai adatok szerint az ázsiai országban februárban lassult a hitelkihelyezés bővülési üteme. Mindez a kínai, és globális növekedéssel kapcsolatos aggályok felerősödéséhez vezetett, ami egyebek mellett az árupiacok, így a nyersanyagcégek gyengülését okozta. A kereskedés első szakasza után a Dow 0,3, a Nasdaq 0,1,az S&P 500 index pedig 0,2 százalékkal áll szerdai záróértéke alatt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!