Lefelé kezdett Amerika

Eséssel indul a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a befektetők idegeit az újabb európai pletykák borzolják.
NAPI, 2011. október 20. csütörtök, 16:00
Fotó:

Minimális esést mutatnk a vezető indexek, az S&P 500 fél ponttal 1209-re, a Dow 4 pontal 11500-ra csúszott vissza, a Nasdaq ismét kicsit többet esik, 0,3 százalékkal 2596 pontra gyengült.

A mai napon több, mint 20 az S&P 500 index kosarában szereplő vállalat teszi vagy tette közzé gyorsjelentését ami önmagában is elég ok lenne a volatilitásra. A piacokat viszont leginkább a hétvégi európai csúccsal kapcsolatos információk mozgatják: nemrég az a pletyka terjedt el, hogy a találkozó elmarad, ám ezt azóta cáfolták. A hírre jelentősen gyengült az euró, a dollárral szembeni árfolyam 1,37 alá zuhant, ám mostanra 1,3750-ig emelkedett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK