Lefelé korrigált az állampapírhozam

A három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján kialakult átlaghozam 7,99 százalék lett, ami 6 bázisponttal marad el a szilveszteri értékesítésen feljegyzettől.
Ádám Viktor, 2003. január 7. kedd, 12:20
Fotó:

A keddi aukción a kincstár - több, mint kétszeres túljegyzés mellett - az előre meghirdetett 30 milliárd forintnyi mennyiséget teljes egészében értékesítette. Az elfogadott legmagasabb hozamajánlat 8,03, a legalacsonyabb 7,89 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK