Lefelé korrigált Európa

Az FTSE-100 0,5, a CAC-40 0,3, a DAX 0,6 százalékos emelkedést hozott össze kedden.
NAPI, 2009. augusztus 26. szerda, 20:15

A keddi többletek után letörtek szerdán a vezető európai és New York-i tőzsdemutatók, holott a német Ifo-index mellett az amerikai makroadatok is jók lettek.

Nyugat-Európában a lefelé korrigáló olajáraknak betudhatóan az energiaszektor képviselői a vesztesek közé iratkoztak fel, a BP és a Total egy százalék körüli veszteséget produkált. Tovább estek a bányaipari részvények is, miközben az Alcatel-Lucent nagy kivételként 12 százalékos ugrást produkált.

A távközlésieszköz-gyártó ázsióját az növelhette, hogy a pletykák szerint egy kínai rivális fontolgatja a francia társaság felvásárlását, a Natixis befektetési bank pedig vételre minősítette fel a cég részvényeit. Szépen teljesítettek a Natixis-papírok is, a keddi felfüggesztés után 39 százalékos ugrás következett arra a bejelentésre, amely szerint a cég mérsékelte veszteségeit, anyabankja, a BPCE 35 pedig milliárd eurós garanciát nyújt. Drágultak a holland Heineken papírjai is, miután a sörgyártó közölte, hogy nettó nyeresége 20 százalékkal, 489 millió euróra hízott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK