Lefele ment Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 76,53 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 35 334,48 ponton zárt hétfőn.
Papp Zsolt, 2017. június 12. hétfő, 18:10
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.
Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, hétfőn nem történtek izgalmas dolgok, a BÉT enyhe mínuszban zárta a napot. A Mol és a Magyar Telekom pénteki szintjén zárt, a Richter teljesített a leggyengébben, közel 1 százalékos esését az OTP 0,48 százalékos erősödése nem tudta ellensúlyozni - írja az MTI.

Az elemző szerint a nemzetközi piaci hangulat nem túl erős, hiába győzött Emmanuel Macron pártja a hétvégi francia választásokon, az amerikai tőzsdéken a technológiai szektort érintő eladási hullám átragadt a nemzetközi piacokra is. Ez magyarázza, hogy Európában is inkább 1 százalék körüli mínuszokat lehetett látni a kereskedés során.

Megjegyezte, szerdán fontos adat várható, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nagy valószínűséggel kamatot fog emelni. A befektetők ezért óvatosak, nem kapkodják el a pozíciók felvételét. Arra lehet számítani, hogy a forint árfolyama kedden a mostani szinteken fog stabilizálódni - fejtette ki.

A Mol ára nem változott 22 300 forintot ért, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 43 forinttal, 0,48 százalékkal 8949 forintra erősödtek, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 469 forintot ért, forgalma 187,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,99 százalékkal 6975 forintra csökkent, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el. A BUMIX 2348,70 ponton zárt hétfőn, ez 85,86 pontos, 3,53 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK