Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tegnapi elbizonytalanodott amerikai zárást követően ma az európai tőzsdék lefelé tartanak. Érdemes megemlíteni a szélesebb piacot lefedő Stoxx 600 indexet is, mely 0,2 százalékot gyengült.


A ma délelőtti makroadat, az Európai Unió harmadik negyedéves felülvizsgált GDP-je nagy meglepetést nem okozott, az adat 0,4-ról 0,3 százalékra módosult. A délután fél háromkor megjelenő amerikai december havi munkanélküliségi ráta valamint a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma döntően befolyásolhatják, hogy milyen hangulatban zárják a piacok a hetet.

A tegnapi felminősítésnek köszönhetően a Stoxx szextorindexet az autóipar vezeti. A sor végén a bankpapírok kullognak. A nagybankok többsége mínuszban tartózkodik a Deutsche Bank 0,8 az Unicredit 1,5 a BNP Paribas 1,4 a Banko Santander pedig 2,3 százalékos esést mutat. A mai napon eladási nyomás alá kerültek a dohányipari termékeket gyártó cégek részvényei is miután a Citigroup tartásról eladásra minősítette le a Philip Morris Inc. a British American Tobacco PLC. és az Imperial Tobacco Group PLC. részvényeit is az árazási és értékesítési trendek gyengülésére és 2011-es évben várható az iparágat sújtó szabályozó környezet romlására hivatkozva. A Philip Morris 0,5 százalékos esést a BAT és az Imperial Tobacco pedig 1 százalék fölötti mínuszban szenvedett el. Az amerikai kiskereskedelmi szektorral ellentétben jó hír érkezett a brit JD Sports Fashion PLC.-től, mely jelenleg 3 százalék fölötti pluszban tartózkodik. A cég előrejelzése szerint adózás előtti eredménye meghaladja a piaci várakozásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!