Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A gyorsjelentésüket közzétevő társaságok sorát gyarapítja a bányaipari Anglo American, amely 2 százalékot emelkedik. A csoport szerint az általános gazdasági helyzet továbbra is törékeny, a második negyedre viszont már látszanak a javulás jelei és a kereslet élénkülésére is esély nyílik. Az Anglo American nyeresége 31 százalékkal 2,97 milliárd dollárra esett vissza az alacsonyabb ipari fém árfolyamok és a visszaeső forgalom következtében.

Mindeközben a francia luxuscikk gyártó PPR papírjai 8,4 százalékot ugrottak gyorsjelentése közzététele után.

A kozmetikumokat gyártó L'Oreal sem szégyenkezhet, amelynek árfolyama 5,6 százalékkal erősödik az elemzői várakozásokra ráverő negyedéves eredménymutatóinak köszönhetően.

A szintén jelentő British Airways 106 millió font sterlinges második negyedéves vesztesége ellenére 4,32 százalékot emelkedett.

Ellentétes irányba hatnak az európai olajóriások árfolyammozgásai. Amerikai társaikhoz hasonlóan zömük nem zárt túl fényes negyedévet.

Az 54 százalékos profitvisszaesésről beszámoló Total 2,8, míg a 76 százalékos nyereségcsökkenésről számot adó Eni 5,65 százalékkal került lejjebb.

A vezető tőzsdemutatók közül az FTSE 100 0,1, a DAX 0,4, míg a CAC-40 0,23 százalékos negatívumot mutatott péntek délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!