Lefelé nyitott az USA

Mínuszban kezdték a kereskedést a főbb amerikai tőzsdék.
NAPI, 2012. július 5. csütörtök, 16:05
Fotó: Napi.hu

Hiába jöttek a várnál jobb makroadatok a tengeren túlról - több munkahely a magánszektorban, kevesebb új segélykérelem -, a hangulatot jelentősen rontotta, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) vezetője szerint materializálódnak a gazdasági növekedésre lefelé ható kockázatok, miközben az inflációs várakozások változatlanul horgonyzottak.

Ennek következtében fél órával a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga 0,63, a S&P 500 0,73, míg a Nasdaq 0,51 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK