Az ázsiai piacok emelkedését követve pluszban nyitott a BUX is, majd a kereskedés első háromnegyed órájában tovább növelte többletét. Háromnegyed tízkor a BÉT indexe 2,9 százalékos emelkedéssel 13 897 ponton állt, később azonban mérséklődött az előny.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe délután egy óra körül 2 százalékkal, mintegy 250 ponttal emelkedett. A BUX 13 770 pont környékén állt. A forgalom szerény, nem éri el a 9 milliárd forintot. A vezető részvények árfolyama az OTP kivételével emelkedik.

Az OTP-papír a kezdeti erősödés után gyengült, kora délután 1 százalékkal, 34 forinttal volt olcsóbb előző záróáránál, és 3335 forint környékén tartózkodott az árfolyama.

A Mol-részvény viszont 6 százalék fölött drágult, és 11 655 forintos árfolyamot ért el. Emelkedett a Richter is, a gyógyszerpapír ára 2,4 százalékkal, 655 forinttal nőtt kora délutánig, és 28 555 forinton tartózkodott egy óra körül. Az MTelekom szolíd pluszban állt, a részvényei 0,6 százalékkal emelkedve 650 forintos árfolyamszinten álltak 13 óra körül. A kis papírokat magába foglaló BUMIX-index 2,1 százalékos erősödésben, 1597 ponton állt hétfőn kora délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!