Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénteki gyengüléssel az indexek a hetet is veszteséggel fejezik be. A DJIA-30 és az S&P-500 ezzel nyolc nyereséges hétből, a Nasdaq Composite pedig hat nyereséges hétből álló összefüggő szakaszt hagy maga után - írta az MTI.

Két órával a kereskedés vége előtt a DJIA-30 index 0,26 százalék, az S&P-500 index 0,20 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,08 százalék veszteségben állt.

A befektetők az adóreform valószínű késlekedése miatt állították meg az erősödést és vettek ki árfolyamnyereséget a részvényeikből. A főbb indexek az év eleje óta már tizenöt, a novemberi elnökválasztás óta pedig húsz százalékkal emelkedtek. Egyes technológiai ágazatokra szakosodott befektetési alapok tőzsdén forgó részjegyei pedig az év eleje óta már negyven százalékkal is erősödtek.

Az S&P-500 indexben képviselt tizenegy gazdasági ágazatból hatnak csökkent az árfolyam mutatója. A legnagyobb mértékben, majdnem másfél százalékkal az energiaiparé, azzal párhuzamosan, ahogy az olajárak csökkenni kezdtek a héten elért két és fél éves csúcsról. A piaci zárás előtt két órával az amerikai WTI nyersolaj 0,38 százalékkal állt alacsonyabban, 56,95 dolláron, a Brent pedig 0,25 százalékkal alacsonyabban, 63,77 dolláron.

A médiacégek árfolyama emelkedett pénteken. A Disney csaknem három százalékkal erősödött egy új Csillagok Háborúja trilógia tervének bejelentésének köszönhetően annak ellenére is, hogy gyenge negyedéves eredményt tett közzé. A Twenty-First Century Fox, a Time Warner Inc, a Comcast és a News Corp részvénye mind több-kevesebb nyereséget érhetett el.

A pénteki általános gyengülésből a vállalati eredmény beszámolóknak köszönhetően a félvezető ágazat és a kiskereskedelmi ágazat több papírja is ki tudta vonni magát.

Az Nvidia részvénye az S&P-500 index legjobban teljesítő papírja lett majdnem hat százalék erősödéssel. A képfeldolgozó processzorokat gyártó cég elemzői várakozásokra rácáfoló eredménybeszámolót tett közzé. Az emelkedésben követték a Micron és az Advanced Micro Devices chipgyártó vállalatok részvények is.

A kiskereskedelmi ágazat papírjait a J.C. Penney részvényének tizenöt százalékos erősödése emelte meg, szintén a cég várakozáson felüli negyedéves eredményének köszönhetően.

A dollárt az adóreform késlekedése miatti aggodalmak gyengítették, az eurót 0,17 százalékkal jegyezték erősebben 1,1662 dolláron. Az arany ára 0,88 százalékkal 1276,19 dollárra csökkent unciánként.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!