A pesszimizmus elsősorban a gazdaság lassulását mutató harmadik negyedéves GDP adatnak volt betudható. Elemzők szerint 2007 első negyedévében 8,4 százalékos lehet az S&P 500 indexben szereplő vállaltok eredménynövekedése, mellyel megtörne a 14 negyedéve tartó kétszámjegyű profitbővülési sorozat. Jelentős veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni az Intel és a Wal-Mart befektetői, de lefelé tartottak a házépítők is, ami lakáspiac lassulásáról érkező híreknek volt betudható. Fölfelé mozdult a Sun Microsystems jegyzése, miután a társaság a vártnál kisebb veszteségről adott számot.

A kedvezőtlen makroadatok jelentősen gyengítették a dollárt, euróhoz mért árfolyama 1,2740-en állt pénteken este.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!