Lefelé vette az irányt Ázsia

Átlagosan fél százalékos csökkenést mutatnak az ázsiai piacok, mely nagyjából hasonló, mint amit Amerikában láthattnuk.
portfolio.hu, 2010. november 9. kedd, 09:23
Fotó:

A kisebb megálló nem meglepetés, hiszen az elmúlt héten a Fed döntése után minden index emelkedni kezdett és egy kis konszolidáció nem tekinthető még rossz jelnek.

A főbb indexek közül a Nikkei 0,4, a Hang Seng 0,6, a Shanghai Composite 0,8, az S&P ASX pedig 0,7 százalékot veszített értékéből.


A jen erősödésével kapcsolatos félelmek mostanság enyhülni kezdtek, hiszen a szigetország devizája az utóbbi hónapban sávozásba kezdett. Az amerikai monetáris lazítás miatt bekövetkező dollárgyengülésre érdekes mód a dolár/jen árfolyam nem reagált, sokak intervenciót is lehetségesnek tartottak ebben az időszakban, és tovább erősödés esetén is lehet számolni a jegybank beavatkozásával.

Ennek ellenére az exportcégek most sem tudtak jól teljesíteni: a Panasonic 1,8, a Canon 1,3, a Sony 0,9, míg a Nissan 0,5 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK