Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE 100 index 1,09 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,80 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,78 százalékos, a milánói FTSE MIB 0,32 százalékos, a madridi IBEX pedig 0,60 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,67 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,59 százalékkal csökkent, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,67 százalékkal esett.

A veszteségeket kordában tartották az újabb amerikai gazdaságösztönző csomaghoz fűzött remények. Joe Biden megválasztott elnök pénteken azt ígérte, hogy több ezermilliárd dollár értékű intézkedésekkel támogatják meg a gazdaságot. A hivatalos részleteket e hét csütörtökön ismertetik, hat nappal Biden beiktatása előtt.

Az egyes európai vállalatok közül a nap vesztese a Tui angol-német utazási iroda, amelynek árfolyama 6 százalékkal esett, tovább mélyült a múlt héten egy tőkeemelés bejelentése miatt elszenvedett veszteség.

A Tele2 svéd távközlési szolgáltató 4,7 százalékkal drágult arra a hírre, hogy társult a finn Nokiával egy új 5G távközlési maghálózat Svédországban és a balti államokban való kiépítési projektjében. A JD Sports brit kiskereskedelmi hálózat részvényárfolyama 3,8 százalékkal nőtt, miután hétfőn javította előrejelzését a 2020-as pénzügyi évre várható nyereségéről.

Az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 0,25 százalékos, az S&P 500-as index 0,40 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,73 százalékos mínuszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,66 százalékos mínuszban, 55,62 dolláron, a februári szállítású WTI pedig 0,23 százalékos veszteségben, 52,12 dolláron forgott fél hat után.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,18 százalékkal, 1844,91 dollárra csökkent, míg a februári szállítású aranyé 0,82 százalékkal, 1850,50 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,2163 dollárt adtak, 0,45 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz. Az euró árfolyama napi minimumán, 1,2133 dolláron háromheti mélyponton is járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!