Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A páneurópai Stoxx 600 index 0,7 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index egy százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,9 százalékkal gyengült.

A nem hivatalos záró adatok szerint az európai kereskedési idő végén a londoni FTSE-100 index 1,00 százalék veszteséget mutatott. Frankfurtban 1,68 százalékkal csökkent a DAX index, a párizsi CAC-40 index pedig 0,68 százalékkal gyengült. Madridban 0,34 százalékkal végzett alacsonyabban a tőzsdeindex, Milánóban 0,27 százalék volt az indexcsökkenés.

Az európai zárásra már az erősen kezdő amerikai árfolyamindexek is negatív tartományba süllyedtek.

Az árfolyamok alakulása az amerikai külügyminiszter leváltásának hírére vett fel egyértelműen negatív irányt kedden az európai tőzsdéken. Az árfolyamcsökkenést szinte minden gazdasági ágazat megszenvedte.

Az egyik kivétel a közszolgáltatók voltak az E.ON és az RWE között az Innogy aktíváinak a felosztásáról létrejött megállapodásnak köszönhetően. Az E.ON részvénye közel öt százalékkal erősödött.

Erősödtek a nyersanyagipari részvények is a fémárak emelkedését követve. Az energiaipari papírok azonban az olajárak csökkenése miatt kimaradtak az árfolyam-emelkedésből.

A legnagyobb vesztesek egyike a biztosítási ágazat. A Hannover Rück viszontbiztosító részvénye például éves eredménybeszámolója láttán három és fél százalékkal esett.

A nagy vesztesek közé sorolhatók a távközlési, a vegyipari és a háztartási berendezéseket gyártó vállalatok papírjai is. Ágazati indexeik egy százalékkal vagy többel gyengültek.

Az olaj ára csökkent, a Brent 0,38 százalékkal, hordónként 64,70 dollárra, a WTI 1,08 százalékkal, 60,70 dollárra.

A dollár gyengült, az arany ára emelkedett. Az eurót 0,43 százalékkal jegyezték erősebben 1,2393 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi szállításra 0,45 százalékkal, unciánként 1326,70 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!