Lefordultak az amerikai piacok a romló kilátások miatt

A legfontosabb amerikai részvényindexek a tegnapi záróárak közelében zártak egy igen volatilis nap végén.
portfolio.hu, 2012. június 20. szerda, 22:44
Fotó: Napi.hu

Az amerikai jegybank a 0-0,25 százalékos kamatot helyben hagyta, a hónap végén lejáró operation twist elnevezésû kötvénycsere programot pedig év végéig meghosszabbította. A Fed gazdasági várakozásait azonban jelentősen rontotta, a jegybank elnöke pedig ezúttal sem kötelezte el magát további eszközvásárlási program mellett, a részvénypiacok így lefordultak, ahogy az arany és az olaj is.

A nap végére végül megnyugodtak a kedélyek, így a legfontosabb részvényindexek a tegnapi záróárak közelében zártak egy igen volatilis nap végén. Az S&P-500 0,17, a Dow 0,1 százalékos mínuszban, a Nasdaq 0,02 százalkos pluszban zárt végül.

Az olaj újabb mélypontra süllyedt a Fed tájékoztatóját követően. Az olaj amúgy is lejtmenetben volt ma, hiszen az EIA a várakozásokkal ellentétben az amerikai olajkészletek 2,9 millió hordós emelkedéséről számolt be. A Brent így jelenleg 3,4 százalékos mínuszban áll, az ára pedig 92,6 dollár, míg a WTI 3,85 százalékos esés után 81 dollárba kerül. Carl Larry az Oil Outlooks elnöke szerint az sem segített a fekete aranynak, hogy a Fed mai közleményében nem esett szó QE3-ról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK