A többségi tulajdonos kedden jelentette be, hogy megkezdi legalább 2 615 462 darab Waberer's-részvény értékesítését intézményi befektetők számára. Az értékesítésre szánt mintegy 40 millió eurót képviselő részvénycsomag a Waberer's részvénytőkéjének 15 százaléka, és az eladó részesedésének 21 százaléka - írta az MTI. (Erről itt olvashat: Gigantikus részvényeladást jelentettek be a Waberer'snél.)

A közlemény szerint a B.V. CEE Transport Holdco az erős év végi eredmények és a regionális szerződéses logisztika szegmensben - a Waberer's Szemerey Logisztika Kft.-ben - 40 százalékos részesedés megszerzésével továbbra is elégedett a társaság működési eredményével, és a továbbiakban is támogatja a Waberer's növekedési stratégiáját.

A Waberer's szerdán jelentette be, hogy megvásárolta Szemerey Lóránd 40 százalékot kitevő kisebbségi részesedését a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-ben (WSZL). A befektetői közlemény szerint a vételár nem nyilvános, de "közepes méretű, egyszámjegyű millió euróként" írható le. A WSZL 2017-ben több mint 17 millió euró kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti nyereséget (EBITDA) ért el, amely a Waberer's-csoport teljes EBITDA-jának körülbelül 21 százaléka.

A Waberer's április 2-án válik a WSZL egyedüli tulajdonosává.

A Waberer's International Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papírokkal 2017. július 6-án indult a kereskedés, részvényenként 5100 forintos áron. A keddi záróár 4750 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ár 5199 forint, a legalacsonyabb 4370 forint volt.

A kép forrása: Waberer's.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!