A Bloomberg hírügynökség közlése szerint elhalasztják az eurózóna pénzügyminisztereinek vasárnapra tervezett találkozóját, amelyen a görög mentőcsomag következő részletéről döntöttek volna.

A Reuters információi szerint azonban nem elhalasztásról van szó, csak arról, hogy az eredetileg Brüsszelbe tervezett személyes találkozás helyett szombat este telefonkonferencián beszélnek egymással a pénzügyi vezetők.

Guy Schuller az eurózóna pénzügyminisztereinek találkozóit elnöklő Jean-Claude Juncker szóvivője elmondta, arról még nem született döntés, hogy adnak-e ki közleményt a telefonos megbeszélés után.

A piacok először eséssel reagáltak a hírre, majd amikor kiderült, hogy csak módosításról van szó, ismét megnyugodtak a kedélyek. Az euró/svájci frank 1,2299-ről pár perc alatt 1,2270-re esett, majd 1,2285-re korrigált. Hasonló pályát írt le az euró/dollár árfolyam is 1,4530-ről 1,4480-ig esett, majd visszajött 1,45 fölé.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!