Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az AAA Auto előrukkolt tavalyi éves eladási számaival, az öt országban tevékenykedő használtautó kereskedő cég összesen 60 560 autót adott el tavaly az egy évvel korábbi 79 871 után. A cég az utolsó negyedévben 10 520 autót értékesített, ami jóval kevesebb a harmadik negyedéves 14 669 darabnál.

Nem mennek Oroszországba

A társaság a piaci fejlemények fényében egyelőre nem megy Oroszországba, holott korábban folyamatosan tervezte ezt, s negyedévről negyedévre tájékoztatott a helyi partnerekkel folytatott tárgyalásokról. Romániából is kivonulnának, egy befektetővel tárgyalnak az ottani érdekeltség többségi tulajdonának értékesítéséről. Magyarországon főként a Budapesti környéki értékesítésekre koncentrálnának. Szlovákiában az euró erős korona melletti bevezetése rossz a cégnek, emiatt ugyanis az emberek elhalasztották vásárlásaikat, ami be is jött, s ezért a piac szenved a magánimport magas arányától. Csehországban, amely a lengyel és magyar telephelyek bezárása után ismét a fő piaccá lépett elő, a gazdasági válság hatására romlott a kereslet, bár az új környezetvédelmi normák január elsejei bevezetése tavaly év végén átmeneti élénkülést hozott.

Még mindig nincs nyereség

A társaság tavaly év elején meghirdetett költségcsökkentési programja szerint elvileg már 2008 végére nullszaldós EBITDA-t kellett volna produkálnia. A mostani közlemény szerint a társaság elérte a költségcsökkentési programban meghatározott összes operatív célt,, erről részletesebb elemzést május végén közölnek. Ha a körülmények változatlanok maradnak, akkor a társaság 2009 második negyedévében nullszaldós lehet. Érdekes adat, hogy a csoportnál a 3800 fő körüli alkalmazotti létszám 1440-re olvadt, viszont összesen 154-en vannak szülési szabadságon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!