Bokor Csaba, a kutatásért és termelésért felelős igazgató közölte, hogy a Mol Rt.-nek a már értékesített kutatási mezők mellett még Pakisztánban, Szíriában, Görögországban és Jemenben van kutatási területe. Ezek közül azonban a jemeni olyan ígéretesnek tűnik, hogy a Mol Rt. megvárja az augusztusi első fúrásokat, a másik három területen viszont a korábbi terveknek megfelelően végzik az értékesítés előkészítését. Mindazonáltal a jelenleg legfontosabbnak ítélt külföldi projekt a Jukosszal közös termelésmegosztáson alapuló kitermelési megállapodás. Ez egyelőre áll, ám nagyon rövid időn belül várható az erről szóló törvény orosz elnöki jóváhagyása. Mindezek után is meg kell várni azonban az Oroszországban új szabályozás konkrét megvalósulását lehetővé tevő végrehajtási rendelkezéseket. A Mol Rt. Magyarországon ugyanakkor tovább folytatja kutatásait, hiszen a korábbi évekhez képset fejlettebb technikával folyó kitermelés miatt a magyar mezőkben is több a lehetőség, mint az az elmúlt esztendőkben látszott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!