A Pfizer az elmúlt öt év legnagyobb gyógyszerpiaci akvizícióját hajtotta végre, amidőn bejelentette, 68 milliárd dollárt fizet a Wyeth-ért.

A pénzintézetek részvényei is erősödnek, a Bank of America és a Citigroup vevői ezúttal az öreg kontinensről érkező hírekből merítettek bátorságot. A brit Barclay's ugyanis bejelentette, rekord bevétele segít megbirkozni a nehézségekkel, a holland ING Group pedig 1 milliárd eurós költségcsökkentést jelentett be 2009-re.

Az indexek még lendületet is kaptak az USA lakáspiacáról közzétett egyáltalán nem várt jó adat hatására, ahogyan a vezető indikátorokból összeállított mutató is kellemes meglepetéssel szolgált.

A kedvező fejlemények mellett persze hétfőre is jutott rossz hír, a Fehér Ház tisztviselői például arról beszéltek, borúsabb gazdasági kilátásokkal számolnak, ezért gyorsan el akarják fogadtatni az Obama adminisztráció 852 milliárd dolláros élénkítő csomagját.

Emellett a Caterpillar, a világ legnagyobb földmunkagép-gyártója 20 ezer fős leépítést és apokaliptikus kilátásokat jelentett be az idei évre, valamint az eladások 25 százalékos csökkenését.

A Dow Jones 1,6, a Nasdaq 2,1, az S&P 500 pedig 2 százalékkal erősödik a nyitás után 1 órával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!