A blue chipek közül külföldi szektortársaival tandemben az OTP teljesített a legszebben. Az utolsó fél órában erősödő vételi kedv (már amennyiben a 621 milliós forgalmat annak lehet nevezni) eredményeként a bankpapír 1,26 százalékos emelkedésével napi maximumán, 3617 forinton állapodott meg.

A Mol múlt heti mélyrepülése után nem esett tovább, részvényei 0,3 százalékkal 16 150 forintra javítottak, bár a kereskedés során többször járt a jegyzés nullában is. Bár délelőtt nagyon megindult lefelé a Telekom, zárásra 3 forinttal 419 forintra emelkedett a jegyzés, amely napi csúcsot is jelent egyben.

A Richternél tovább folyik az erőgyűjtés a 40 ezres szint előtt, a nap jó részét mínuszban töltő részvény a zárás felkötésének köszönhetően végül 0,6 százalékos erősödéssel 39 890 forinton búcsúzott. Szektortársa, az Egis tovább konszolidálta az elmúlt két hónap emelkedését, a kisebbik gyógyszergyártó papírjai 5 forinttal 16 895 forintra estek, igaz, a zárószakasz előtt még 150 forintos volt a mínusz.

Az E-Starnal nem folytatódott a múlt hét végi felívelés, 425 forinton zárt, 5 forint mínuszban. A társaság leghosszabb futamidejű 2016-os kötvényének az árfolyama viszont 59,2 százalékra esett a korábbi 80 százalékról, igaz minimális forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!