Legyintenek a piacok a geopolitikai feszültségekre

A magyar tőzsde szerény mértékben erősödik.
portfolio.hu, 2014. június 17. kedd, 10:13
Fotó: Napi.hu

A magyar részvényindex a tegnapi záróértékének közvetlen közelében tartózkodik, jelenleg 18 873 ponton. A blue chipek piacán sem tapasztalható érdemi elmozdulás, az OTP és a Richter erősödik, a Magyar Telekom árfolyama nem változott (a tegnapi záróárfolyamához képest), míg a Mol esik.

Hétfőn a bizonytalan kezdést követően szerény erősödéssel zártak az amerikai részvényindexek, a befektetők egyelőre túlteszik magukat a geopolitikai feszültségeken. Az ázsiai tőzsdék viszont eltérően teljesítettek, a japán piacok erősödtek azt követően, hogy Abe Sindzo a társasági adó csökkentéséről beszélt, míg a kínai indexek estek.

Mindezek együttes hatására az irányadó nyugat-európai határidős indexek szerény erősödést vetítenek előre, a DAX határidős indexének az értéke több mint 0,3 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK