Lehet zárni a longokat

Amerika 2 százalékot esett napon belül de a világ nem ijedt meg, a BUX is mérsékelt csökkenéssel kezdhet.
NAPI, 2010. június 22. kedd, 08:54
Fotó:

Tegnap az OTP ki tudott törni korábbi kereskedési sávjából az 5200-as, majd 5300-as szint meghaladásával. Már short covering jeleit is lehetett látni a magyar piacon, ami alapján lehetne további emelkedést várni - vélekedett Burány Gábor a Strategon üzletkötője.
Az amerikai magas nyitás és egész napos esést követően azonban elbizanytalanodhatnak a befektetők, Ázsiában is kisebb mínuszok voltak, így mi is kisebb csökkenéssel kezdhetünk.
Amennyiben Amerikában megtorpan az emelkedő trend, akkor itt is elmaradhat a short covering rally, bár ki lehet ugrasztani a shortosokat az OTP-ben a bankadóval kapcsolatos pozitív hírekkel, kiszivárgó információkkal.
Az elmúlt években a júniusi kifutás utáni hétben esés szokott következni, lehet, hogy a tegnapi Amerikai mozgás is erre utalt.
Az üzletkötő mérsékelten optimista, az emelkedő árakat eladásra kell kihasználni: a jókor megnyitott long pozíciókat fokozatosan zárni érdemes és lehet keresni az esetleges emelkedésben a short beszállási pontokat. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK