Lehúzták Ázsiát

A hétfői szép emelkedés után tegnap már megtorpant az amerikai piacok lendülete, ami ma reggel az ázsiai kereskedésre is rányomta bélyegét, a főbb indexek enyhe csökkenést mutatnak. A nehezék mindenütt a nyersanyagszektor, ami az arany és az olajár esésével magyarázható.
portfolio.hu, 2011. január 5. szerda, 08:25
Fotó:

A tegnapi kereskedést az amerikai indexek többsége mínuszban zárta, ami a hétfői jelentősebb emelkedés után egyáltalán nem meglepő. A hangulat ma reggel az ázsiai piacokon is némileg megromlott, komoly eséseket azonban itt sem láthatunk, a főbb indexek közül a japán Nikkei és a hongkongi Hang Seng 0,2, a kínai Shanghai Composite pedig 0,5 százalékkal került lejjebb.

Akárcsak tegnap a tengerentúlon, ma a Távol-Keleten is az energiaszektor a nehezék, ami nem csoda, hiszen az olaj árfolyama tegnap több mint 2 százalékot esett, ezzel a december 20-i szintre korrigált vissza.

"A profitrealizálás közepette a nyersanyagszektort adják a befektetők, azonban a további lejtmenet már limitált lehet, a globális gazdasági fellendülésnek köszönhetően" - nyilatkozta a Marketwatchnak Zhang Xiang, a Guodu Securities pekingi elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK