Csütörtök reggel fél nyolckor 346,34 forintot kértek a devizakereskedők egy euróért, szemben a szerda esti 346 forint alatt árfolyammal. A dolláré jegyzése ezzel párhuzamosan 283,28 forintról 283,92 forintra, a svájci franké pedig 315,33 forintról 315,96 forintra emelkedett. Vagyis a forint 0,1 százalékkal gyengült az euróval, 0,23 százalékkal a dollárral és 0,20 százalékkal a svájci frankkal szemben - derül ki az MTI árfolyamkörképéből. 

A forint a csütörtök reggelre elkönyvelt gyengüléssel együtt is közel fél százaléknyi erősödést ért el mindhárom devizával szemben a hét eleje óta. Az euróval szemben hétfői nyitóárfolyamához képest 0,49 százalékkal áll erősebben a forint csütörtök reggeli árfolyamán, a dollárral szemben 0,47 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,41 százalékkal erősödött.

QP | Quality Placement

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 4,5 százalékkal, a dollárral szemben 4,3 százalékkal, a svájci frankkal szemben 5,8 százalékkal erősödött. A járvány következményei miatt március közepén elért idei árfolyammélypontjához képest a forint az euróval szemben már 6,2 százalékkal erősödött, a dollárral szemben pedig 8,7 százalékkal. A svájci frankkal szemben január elején állt idei leggyengébb árfolyamán a forint, azóta 6,2 százalékkal erősödött.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!