Lejjebb kerültek a hozamok

Szinte minden lejárat esetében csökkent a referenciahozam az állampapírok másodpiacán csütörtökön.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 15:04

Csak a háromhónapos benchmark nőtt, az is mindössze 4 bázisponttal, miközben a többi futamidőnél egyöntetően mérséklődött a referenciaátlag. Az összességében 3-11 bázispontos csökkenés a hároméves papír esetében volt a legnagyobb mértékű, így a hozam már csak 2 bázisponttal áll 8 százalék fölött - derül ki az ÁKK tájékoztatójából. A rövid oldal továbbra is 7,6 százalék körüli hozamokat kínál, míg éven túl 8,1-8,2 százalékon áll a benchmark.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK